Flik Flak 17-10-2013

1 2

Donderdag 17 oktober 2013

Vanwege het 50 jarig bestaan van onze turnvereniging, mocht onze turngroep op 17 oktober in de herfstvakantie twee uur lang turnen in de turnhal van FlikFlak. Iedereen was heel enthousiast, we hadden heel erg veel zin in deze middag.
Om 14.00 werden we verwacht in de turnhal. We kregen van Hendrieka te horen dat we op de bovenverdieping naar de ‘gevorderde’ turners en turnsters mochten gaan kijken! Dit lieten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan, en we renden de trap op om een glimp van de training te bemachtigen. We hadden geluk;  Jeffrey Wammes was bezig met zijn training. Vol verwachting wachtten we tot hij een spannende sprong of oefening liet zien. We keken met grote ogen naar de mannen die volop salto’s en spannende oefeningen aan het doen waren, hierdoor vergaten we zelfs dat ook wij mochten gaan trainen! Door alle goede turnsters die wij hadden gezien waren we natuurlijk extra gemotiveerd, en begonnen we gauw aan een goede warming-up van Isla om onze spieren flink los te maken. We konden niet wachten om te beginnen met de training, vol verwachting keken we naar de hoge rekstok en grote veermat. Toen Hendrieka ons had ingedeeld in groepjes, was het zover, we sprongen, klommen, en zwaaiden aan de toestellen en probeerden tegelijkertijd iets bij te leren op de verbrede balk en vierkante veermat. Omdat er genoeg balken, bruggen, en matten waren stond er niemand stil en konden we eindeloos blijven turnen. Natuurlijk kregen wij ook de kans om ons te vermaken met de zachte schuimmatten onder de rekstok en de ringen. Een voor een hielpen we elkaar aan de ringen en lieten we ons vallen op de zachte schuimmat.
Na nog een paar gekke groepsfoto’s gemaakt te hebben, was het helaas al weer tijd. Met rode wangen en spierpijn in onze benen van het springen, verlieten we de turnhal. Een paar van ons gingen voordat ze naar huis moesten nog even stiekem naar de turners boven kijken.
Het was een geweldige dag, en om zeker niet meer te vergeten! Uitgelaten en ook flink moe gingen we naar huis om nog even te genieten van onze herfstvakantie.

Isla