Gym

Jaarverslag sv Trios afdeling gymnastiek 2015

 

Het jaar begint op 5 januari.

Zaterdag 31 januari maken we met het voltallige bestuur en leiding de beide toestelbergingen schoon; een dankbaar klusje welke de hele middag in beslag neemt.

Maandag 23 februari wordt de jaarvergadering gehouden; zoals altijd komen er geen leden.

Zaterdag 28 maart wordt de onderlinge wedstrijd voor jongens en meisjes tegelijkertijd gehouden; dit levert een gezellige en goed draaiende wedstrijd op met 70 meisjes en 18 jongens. Het publiek komt massaal toestromen en de gymzaal zit dan ook bomvol. Bij de meisjes worden Nienke Overmeijer en Meike van Gameren clubkampioenen en bij de jongens Guus Dingemans en Ben Kraker.

Dinsdag 7 april is de vriendinnetjes dag bij de meisjesgroepen; in alle groepen is het een aardige drukke bedoeling; helaas houden we er geen leden aan over wel enthousiaste reacties.

Donderdag 16 april wordt de sport en speldag gehouden: van 13.30-14.30 uur de groepen 3,4 en 5 en van 14.45-15.45 de groepen 6, 7 en 8. In totaal ontvangen we 45 kinderen.

Dinsdag 28 april overlijdt tot onze grote ontsteltenis Kees de Wit; tot op heden raakt het ons allen nog steeds. Naar aanleiding van het overlijden van Kees wordt er op maandag 18 mei een extra vergadering ingelast.

In de week van 29 juni tot 4 juli worden de laatste lessen gehouden; de meisjes houden een slagbaltoernooi; de open les van de kleuters wordt door 60 ouders en grootouders bezocht; wederom een gezellig gebeuren. Door de extreme warmte in deze week wordt de laatste les van de ouder en peutergymnastiek afgezegd en doorgeschoven naar het nieuwe seizoen.

De dameslessen worden afgesloten met een verregend 50+ uitje maar met heerlijk koffiedrinken bij de landwinkel en de avondgroepen sluiten af met een struinpad wandeling naar Alem alwaar we koffiedrinken bij het hart van Alem.

Het seizoen wordt afgesloten en we gaan met gemengde gevoelens op vakantie.

Op zaterdag 5 september beginnen de lessen van het nieuwe seizoen. De kleutergroepen worden samengevoegd tot 1 grote groep. Op woensdagmiddag zijn vaak kinderfeestjes en daardoor missen er telkens veel kinderen; het is dus economischer en gezelliger om er 1 groep van te maken.

Bij de dames beginnen we met de 4 openlessen die in teken staan van pilates, steps, fitballen en body and mind.

Zaterdag 10 oktober houden we de vervangende open les bij de ouder en peutergymnastiek; zoals gebruikelijk wordt deze les heel goed bezocht door zowel ouders, grootouders en verdere familieleden. In totaal mogen we 75 extra personen ontvangen.

Donderdag 15 oktober rijden we de appels en peren uit; We hebben heel goed verkocht en de opbrengst wordt gebruikt om een airtrack aan te schaffen.

De Pietenles op woensdag 3 december van de kleuters wordt door een groot aantal ouders bezocht; in totaal komen er 55 mensen op bezoek; de ouders vinden de grote groep erg prettig en de reacties blijven onverminderd positief.

Woensdag 16 december sluiten we het jaar ontspannen af met een aantal yoga lessen voor de dames. De woensdagochtendgroep sluit af met koffiedrinken in de voormalige brandweerkazerne en de avondgroepen nuttigen koffie met gebak in de gymzaal.

Het aantal leden bij de jeugd loopt gelukkig niet verder terug en voor het nieuwe jaar verwachten we een lichte groei. De damesgroepen doen het heel erg goed en daar zien we een aardige groei. Al met al lopen de groepen goed en worden de lessen gewaardeerd. Het terugkerend motto blijft: vernieuwen en verjongen. We zullen voor de nabije toekomst op zoek moeten naar vervanging van leiding om de toekomst te waarborgen.

 

Mineke van Elk