gym

Jaarverslag gymnastiek 2016

Maandag 4 januari begint het jaar 2016, een rustig jaar met de gebruikelijke activiteiten.

We zien dat de groepen weer groeiende zijn nadat ze vorig jaar een terugloop te zien gaven.

Op dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart wordt de vriendjes en vriendinnetjesdag georganiseerd; de aanloop is goed en vooral bij de jongens houden we er ook nog leden aan over; al met al weer geslaagde activiteit.

Op woensdag 30 maart arriveert de airtrack; de meisjes zijn er erg blij mee en de ervaring leert dat alle groepen er veel plezier van hebben. Een dure maar goede aanschaf die deels gefinancierd wordt door de appel en peren actie van het afgelopen jaar.

Zaterdag 2 maart wordt de onderlinge wedstrijd voor de meisjes gehouden die laat zien dat de meisjes op een mooi niveau presteren en met een heleboel plezier bovendien. De wedstrijd verloopt goed en vlotjes. Clubkampioenen zijn Noor Cretier en Nienke Dekkema geworden.

Woensdag 6 maart is het de beurt aan de jongens en Bas heeft alles goed georganiseerd en de opkomst van de ouders is opvallend groot. Clubkampioenen zijn Marijn Maters en Joel de Groot geworden.

Maandag 11 april wordt de jaarvergadering in dorpshuis de Kil te Hurwenen gehouden; zoals gebruikelijk komen er geen belangstellenden en alles verloopt vlotjes.

Woensdag 15 juni worden onze materialen gecontroleerd; voor het eerst doen we dit in eigen beheer en er wordt een contract afgesloten voor een jaarlijkse controle. Er worden wat materialen afgekeurd waarvan we dit al verwacht hadden en er kunnen nog wat materialen langer mee waarvan we dit niet hadden verwacht. Al met al een goede keuring .

Tijdens de laatste lessen komen weer heel veel ouders naar de open les van de kleuters en er wordt alom waardering uitgesproken over dit terugkerende gebeuren.

De woensdagochtend dames fietsen naar het museum in Alem en drinken aldaar koffie met een taartje, de woensdagavond groep fietst naar Lith en drinkt koffie met gebak bij de Lachende Vis. Bij beide groepen is de opkomst groot en de sfeer is prima.

De laatste les voor de ouders en peuters is een terugkerend festijn van gezelligheid, lawaai en waardering.

Erik en Mineke maken een andere indeling voor het grote toestellenhok en herinrichten die op dinsdag 12 juli. Het schoonmaken en tellen van alle kleine materialen gebeurt op woensdag 13 juli. Het is een grote klus waarbij we gelukkig hulp krijgen van een aantal meisjes.

De vakantie begint op zondag 17 juli.

Maandag 5 september begint het seizoen 2016-2017.

Mineke geeft aan dat zij met de woensdagavond groepen wil stoppen en dat we dit seizoen een nieuwe leidster moeten zoeken.

In September vinden in de damesgroepen de 4 wervingslessen weer plaats waarbij pilates, steps, body and mind en een tubes les aan bod komen. Het levert ons 3 nieuwe leden op.

Op woensdag 12 oktober rijden we met hulp van veel ouders een record aantal appels en peren uit en door de relatief gunstige prijzen houden we er een mooi bedrag aan over. Mineke heeft het dit jaar voor het laatst georganiseerd en in Carolien van Doorn hopen we een goede opvolgster te hebben gevonden.

In November hebben we een grote aanloop van nieuwe leden nav sjors sportief. Een landelijk initiatief welke als doel heeft kinderen meer te laten bewegen. De gemeente Maasdriel doet hier aan mee en het levert ons effectief 15 nieuwe leden op.

Dinsdag 1 november worden alle nieuwe materialen afgeleverd die we nav onze telling in juli hebben besteld. Het is wat gegoochel met de ruimte maar we zijn nu weer helemaal compleet en up to date wat materialen betreft.

In week 48 worden alle pietenlessen gehouden en het levert weer een aantal leuke en gezellige lessen op.

Woensdag 21 december wordt het jaar afgesloten door de damesgroepen; de woensdagochtend houdt een ontspannen les met daarna koffie en lekkers in het oude brandweergebouw in Rossum; de avonddames houden een gezamenlijke duo les waarbij in tweetallen intensief wordt gewerkt, aansluitend wordt er koffie gedronken en lekkers gegeten.

De meisjesgroepen zijn goed gegroeid en we zitten weer op 85 meisjes, de jongensgroepen doen het olv van Bas ook prima en hier zijn ook heel wat nieuwe leden gekomen. De kleutergroep heeft een aantal van 30 kinderen en daar zijn we heel blij mee. De ouder en peutergroep loopt eigenlijk altijd goed zonder dat we daarvoor aan werving hoeven te doen.

De woensdagochtengroep is een heel goed bezochte groep met een 26/28 dames die altijd heel trouw komen. De woensdagavondgroep is op papier ook heel succesvol met 20 in de ene en 22 leden in de andere groep. Helaas is hier de opkomst heel wat minder stabiel, maar de waardering is er niet minder om.

Als we zo door kunnen gaan wat leden betreft dan doen we het bijzonder goed; we hebben een goede stagiere in de persoon van Charlene en haar moeten we zien te houden als vervanging voor Mineke op de dinsdagmiddag en voor de broodnodige verjonging. We zijn ook drifting op zoek naar vervanging voor de woensdagavond maar dat zal wel lastig worden; we blijven echter proberen.

Tevens hebben we een oproep gedaan aan ouders om meer betrokken te raken bij de vereniging en hopelijk gaan we hierin ook slagen.

Samenvattend was het een heel goed jaar met verjonging in het vooruitzicht.

Mineke van Elk