Turnen

Jaarverslag turnen 2016

Op 4 januari begonnen we weer met een nieuw jaar.

We starten dit nieuwe jaar zonder de turnsters van Ammerzoden.

Met een wedstrijd voor de deur was het weer hard werken om alle oefeningen weer door te neme

Zaterdag 23 jan 2016 was het een spannende dag voor 3 turnsters Voor hun was het namelijk de eerste keer om aan een wedstrijd deel te nemen. Dit pakte voor Sanne Hoskam  goed uit ze haalde een vijfde plaats , doordat in haar groep 30 meisjes meededen werd ze beloond met een medaille.

Zaterdag  5 maart was het weer zover voor de turnmeisjes van TRIOS om deel te nemen aan de rayonwedstrijd in Culemborg .In de jeugd D2 maakte Noor Hondong een zeer goede start zij stond naar  de eerste drie onderdelen op een eerste plaats, helaas haar laatste onderdeel was niet zo sterk als de rest ,wat uiteindelijk resulteerde in een mooie derde plaats en ging ze toch met die bronzenmedaille naar huis.

In de jeugd 1 N4 behaalde Solana de Groot en Daphne Termeer een mooie 7de en 8ste plaats.

En zoals ieder jaar hielden wij onze turnsponsorloop de meisjes deden goed hun best en haalde een mooi bedrag binnen super goed gedaan.

Vrijdag  15 april werd in gymnastiekzaal De Bogerd de jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling turnen gehouden. Na een geslaagde wedstrijd met vaak als struikelpunt de evenwichtsbalk werden de uitslagen bekend gemaakt. Voor het eerst werd er geturnd op de onlangs aangeschafte Air Track, dit is een met lucht gevulde mat waarop de moeilijke sprongen geoefend worden.

Een noodzakelijke mat om blessures te voorkomen.

Clubkampioene bij jong talent werd Ilona Verbeek en bij de oudere turnsters Fleurine de Groot.

Verder waren er 1e prijzen voor Maud van Oosterum en Sanne Hoskam

2e prijzen voor Sanne Bron en Jara de Haan

3e prijs Anne van Grinsven Trios Daphne Termeer 4e op 1e voorwedstrijd

Ook dit jaar hebben wij weer meegedaan aan het turnkamp van Fik flak

Maar aan alles komt een einde. Op onze sluitingsdag voor turnen deden we een leuk spel en aten frietjes met een snack.

Nu kunnen we gaan genieten van een vakantie met hopelijk veel zon.

De lessen beginnen weer op maandag 5 september.

We starten met een kleine groep en enkele nieuwe jongtalenten.

We gaan snel aan de gang met de nieuwe oefenstof die de meisjes dit jaar moeten gaan doen.

Op zaterdag 26 november 2016 mochten de keuze-oefenstof turnsters van TRIOS de spits afbijten; zij turnden hun eerste rayonwedstrijd van het seizoen.

De turnsters waren erg zenuwachtig, waardoor het onderdeel balk wat minder goed ging. In het onderdeel vloer zaten de turnsters meer in hun element, mede dankzij de nieuwe oefenstof.

Daphne Termeer eindigde op een 4e plaats en mocht een medaille in ontvangst nemen. Solana de Groot werd 10e, Carlijn Struijk 12e en Noor Hondong 14e. Ruimte voor verbetering, maar voor een eerste wedstrijd van het seizoen al erg netjes geturnd.

Op vrijdag 23 december is dan de laatste les van het jaar we kunnen terug kijken op een mooi jaar met veel gewonnen prijzen.

En nu lekker genieten van een heerlijke kerstvakantie.